SPELREGELS

DE SPELREGELS VOOR HET DONEREN VAN HAAR:

• De lengte van het haar dient minimaal 30 cm te zijn.
• Alle natuurlijke haarkleuren, behalve grijs haar, zijn welkom.
• Het haar schoon, droog en in een vlecht toesturen.
• Het haar dient zacht en soepel aan te voelen.
• Geverfd, behandeld, geblondeerd haar of haar met high lights kunnen wij niet gebruiken.

Je kan de vlecht het beste op de volgende manier meten/afknippen:

1. Maak 1 of meerdere staarten in het haar
2. Meet de lengte van deze staarten (dit dient minimaal 30 cm te zijn)
3. Maak een vlecht in de staart(en)
4. Knip de vlecht(en) 2 á 3 cm boven het bovenste elastiekje af.

Let op: het haar mag los worden gemeten en wordt in een vlecht afgeknipt. Houd er rekening mee dat los haar langer is dan haar in een vlecht! Zolang het gemeten losse haar minimaal 30 cm is voldoet deze aan onze eisen, het is geen probleem als de vlecht korter dan 30 cm is.

HAAR DONEREN

De pruiken van Haarwensen worden gemaakt van echt haar. Daarom zijn wij afhankelijk van mensen die hun afgeknipte haar willen doneren. Wil jij jouw haar afknippen of heb jij nog een staart in de kast liggen? Wij ontvangen deze graag. Bekijk voordat je het haar toestuurt of afknipt onze spelregels om te zien of jouw haar wel geschikt is. 

De afgeknipte vlechten ontvangen wij graag op het onderstaande adres

Stichting Haarwensen
Postbus 244
3640 AE Mijdrecht

Gebruik een stevige envelop en zorg ervoor dat deze goed dichtgeplakt wordt. Wil je een berichtje ontvangen als je haar bij ons is aangekomen? Download dan de brief voor bij je haardonatie en stuur deze samen met je vlecht op. Uiteraard vinden wij het ook leuk om foto’s, zelfgemaakte briefjes en tekeningen te ontvangen. 

Looks4all zal de vlecht voor je opsturen maar nog leuker is het natuurlijk als je de vlecht zelf naar ons opstuurt. Je ontvangt een ontvangstbevestiging als Haarwensen de vlecht heeft ontvangen.  

PRUIKEN VOOR KINDEREN
Onze pruiken zijn alleen bestemd voor kinderen, niet voor volwassenen. Dit betekent dat het haar dat wij gebruiken voor het maken van de pruiken, ook geschikt moet zijn voor een kind. Je kunt je voorstellen dat wij een kind bijvoorbeeld niet blij maken met een grijze pruik. De gedoneerde haren worden niet bewerkt, de kleur van het toegestuurde haar wordt dus ook de kleur van de pruik. Bedenk dus vooraf goed of een kind van nature jouw haarkleur kan hebben. Wanneer dit het geval is, ontvangen wij het haar graag. 

LEEFTIJD VAN HET HAAR
De leeftijd van het haar maakt niet uit, zo lang het maar soepel, zacht en glanzend is. Wanneer het haar ouder is dan 10 jaar zal het eerst door Haarwensen gecontroleerd worden, alvorens deze wordt verwerkt in een pruik. Extensions worden niet gebruikt.

Lee-Anne doneert haar voor haarwensen

OVER HAARWENSEN

Stichting Haarwensen is er voor kinderen tot en met 18 jaar, die door medische behandelingen of een andere vorm van alopecia (kaalhoofdigheid) in aanmerking komen voor een haarwerk of pruik.

Deze kinderen zouden er alles voor over hebben om weer met een volle haardos door het leven te kunnen. Maar goede haarwerken en pruiken zijn vaak onbetaalbaar en er wordt slechts een klein gedeelte door de verzekering vergoed.

Wij willen deze kinderen de keuze bieden uit een grote collectie pruiken van hoge kwaliteit, zonder dat daaraan voor hen kosten verbonden zijn. De pruiken worden gemaakt van echt haar. Dit haar wordt door volwassenen en kinderen aan de Stichting geschonken. Door te werken met onbehandeld haar kunnen wij de mooiste pruiken aan de kinderen schenken.

Door donaties van haar en financiële giften kan de Stichting de pruiken kosteloos aanbieden. Zonder deze donaties kunnen wij deze kinderen niet verblijden met een prachtige pruik. Ook jij kan hier een bijdrage aan leveren. Kijk bij Steun Haarwensen voor meer informatie.